jytte-erikBRAGs historie

Siden 1500-tallet har familien Brag været beskæftiget med fiskeri og søfart i Sønderborg.

I 1959 startede Heinrich og Anna Brag forretning i kælderen på Langbrogade 10 hvor Anna i det daglige stod for salg af fiskeriartikler.

Sønnen Erik Brag kom efter afsluttet handelseksamen i lære hos Magasin J.A. i Sønderborg, hvorefter han i en årrække var i udlandet og i Århus, før han i 1973 gik ind i forældrenes forretning.

Det første år rejste Erik ud og besøgte fiskere for at at sælge net og grej, men samtidig havde han en kollektion af tekstilvarer med. Erik besøgte bl.a. forskellige virksomheder og kommunale-indkøbsafdelinger for at sælge regntøj, arbejdstøj, gummistøvler og træsko. I 1974 blev sortimentet udvidet med søsportsartikler og herefter voksede forretningen sig gradvis større og større.
I 70’erne var der fem skibshandlere og en sejlmager på havnen i Sønderborg, men ingen af dem formåede at følge med tiden, eller få en ny generation ind. I mange år har Brag-fiskeriartikler og søsport været den eneste forretning af sin art på havnen i Sønderborg.

Idag er det Jytte og Erik der sammen med flere medarbejdere kører forretningen, hvor kundekredsen strækker sig fra Nordjylland ned til Kiel og Hamborg i Tyskland